valepuvuissa mustelma

TRIBUUTTI VUOSIEN 1989-1993 MUSTELMALLE

Vuonna 2013 syntyi ajatus Mustelman - joulupäivänä 1988 Vuokatissa perustetun punkahtavan vaihtoehtorock-yhtyeen ja kummien tunteiden tulkin - muutaman varhaisen kappaleen uudelleen äänittämisestä ilman suurempia päämääriä.

Mustelman maalaama mielikuvitus, sivuilleen katselematon tekemisen meininki ja musiikillinen epäkonventionaalisuus oli vuosien varrella tahtomattaankin vaikuttanut moneen musiikinharrastajaan. Jokin tilaus projektilla ehkäpä siis oli.

Kuin salaa jossain vaiheessa Valepuvuissa -nimen saanut projekti paisui. Monine vaiheineen ja sessioineen senkin voisi hyvin dokumentoida omaksi teoksekseen.

Kesäkuussa 2016 foorumiksi Valepuvuille syntyi tämä sivusto. Julkaisupäivänä kappaleille on lähtökohtaisesti ollut - tietenkin - perjantai-ilta.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin Valepuvuihin on osallistunut kolminumeroinen määrä ihmisiä sekä kaksi koiraa erinäisistä yhteyksistä ja erinäisissä kokoonpanoissa ympäri Suomea. Loistavia tulkintoja kappaleista on syntynyt jo yli 120.

Mustelman hengessä tyylilajeista välittämättä on menty punkista ambientiin ja discon kautta black metalliin.

Matkan varrella on tapahtunut monia jälleennäkemisiä ja syntynyt uusia musiikillisia kontakteja. Kaikki tämä on tapahtunut ja tapahtuu edelleen yhteisestä rakkaudesta musiikin vapauteen ja voimaan.

admin/kontakti:
admin